ESCRIU

Lector

Llegeix els darrers posts a escriu.cat.

des de escriu

Fa unes setmanes Writefreely va anunciar la seva versió 0.13.1 i després traduir-la ja la tenim disponible a escriu.cat.

Pel moment he mantingut la mateixa configuració, però aquesta nova versió té algunes característiques molt interessants, com el suport per Gopher i la monetització web, que espero poder habilitar en les setmanes vinents una vegada les hagi provat més a fons.

En qualsevol cas, igual que amb la versió 0.12.0, la plantilla d'aquesta nova versió traduida al català es disponible a github per qui la vulgui fer servir.

 
Llegir més...

des de escriu

Escriu.cat està basat en el software Writefreely, una plataforma de codi obert per crear espais d'escriptura a la web.

L'aspecte de Writefreely és minimalista i centrat en l'escriptura per evitar distraccions tant a l'hora d'escriure com de llegir. Suporta la federació de continguts i és compatible amb el fedivers, i això permet seguir els blogs des de Mastodon i altres plataformes federades.

Tot i això és una plataforma en una fase molt inicial i algunes característiques com el multiidioma tenen un suport limitat. Per traduir l'actual versió 0.12.0 al català hi ha que traduir tots els textos que estan incrustats al codi HTML i Javascript, el que resulta tediós i propens a errors.

Per facilitar l'adopció de Writefreely en català he publicat la traducció que he fet per escriu.cat. D'aquesta manera qualsevol podrà millorar aquesta traducció i fer-la servir a la seva pròpia instància de Writefreely.

 
Llegir més...