Log gener 2022

Aquest mes de gener ha passat volant, tant que estic publicant això al febrer! Bé, això és un petit recull de coses que he llegit, vist i escoltat aquest darrer més i que m'han semblat prou interessants com per compartir-les.

Al final també hi ha algunes coses que he fet o publicat, i tenint en compte que aquesta és la secció més curta, crec que igual hauria de mirar menys series i fer més coses de profit. En qualsevol cas, aquí va el resum de gener 2022.

Articles a Internet

Música

Pel·lícules i series

Hi ha hagut dos pel·lícules que no he pogut acabar de vora. La primera ha estat Matrix Resurrections, em va semblar que havia perdut tota l'essència de la Matrix original. Tot i que Keanu Reeves i Carrie-Anne Moss fan un paper excel·lent, la resta d'actors no estan al nivell i fins i tot els vestuaris i els decorats semblen més propis dels 90. Pot ser que al final hi hagi un gir inesperat i sigui la pel·lícula del segle, o que no estigués en l'humor adequat per gaudir-la, però la vaig deixar a la meitat i no tinc intenció de donar-li una altra oportunitat.

La segona que no vaig poder acabar va ser 14 Peaks. És més un documental que una pel·lícula en realitat, la història sembla prou interessant, però em va recordar el motiu pel qual em vaig donar de baixa de Netflix. No és que sigui un mal documental, el problema és que en lloc de durar quasi dos hores hauria bastat amb quaranta-cinc minuts. La vaig deixar a la meitat cansat del contingut “de relleno” que no aporta a la història.

Les meves coses

Per una altra part, he aprofitat per fer manteniment a escriu.cat.

També he publicat el codi de Mossegades d'hiragana. En aquest cas és molt senzill, però he pensat que així seria més fàcil de copiar en cas que algú pugui estar interessat.

He publicat també el codi de Mal Parlats, tant la part del client com la part del servidor. Per als curiosos cal comentar que aquest projecte funciona amb els websockets de Javascript amb un servidor en Go.

Finalment, s'ha acceptat també el meu segon Pull Request a Writefreely, es tracta d'un hotfix que soluciona un problema amb les dates i que ja en el seu moment el vaig aplicar a escriu.cat. Ara estarà disponible a les noves versions de Writefreely.

I per acabar el mes de gener he acabat el prototip de Lenkrr. Una petita eina per fer auditories SEO de pàgines web. Hi he de continuar treballant, principalment en la interfície d'usuari, i per afegir algunes característiques que no han entrat al prototip. En qualsevol cas aquest prototip és un pas endavant i compleix els objectius que m'havia marcat per aquesta primera versió.