El blanc més blanc

Explica aquest article de la BBC que científics dels Estats Units han desenvolupat la pintura més blanca existent fins al moment, ultrablanca.

És una pintura tan blanca que reflecteix el 98% de la llum, mentre les pintures disponibles actualment només la reflecteixen entre un 80% i 90%.

A part de les seves aplicacions pràctiques, com pintar els terrats per millorar la climatització dels habitatges, el món de l'art també s'ha interessat en aquesta pintura, i pel que es veu algun museu vol exposar el blanc més blanc junt amb el negre més negre.

Vantablack, el negre ultranegre

El Vantablack és un material que absorbeix la llum en un 99,9%, absorbeix tanta llum que fa que els objectes semblin completament plans i sense cap mena de profunditat.

Aquest material va causar certa controvèrsia al món de l'art quan l'artista Anish Kapoor va comprar els drets exclusius per fer servir el Vantablack com a material d'art.

Molts artistes van aprofitar aquesta monopolització del Vantablack per fer-ne burla, de les que la més sonada va ser la del també artista Stuart Semple.

Stuart va crear un pigment que va anomenar el rosa més rosa i en va prohibir l'ús a l'Anish Kapoor. Aquest pigment es va fer viral de forma immediata i va acabar arribant l'Anish, que va respondre amb una provocadora foto al seu Instagram.

Black 2.0

Finalment, el 2017, Semple va desenvolupar un prototip de color negre anomenat Black 2.0 i que permet a tothom que ho vulgui fer servir aquest color amb fins artístics.

No cal dir que tant Black 2.0 com altres productes desenvolupats per Semple continuen avui dia prohibits a Anish Kapoor.