Imatges generades per intel·ligència artificial

Ara fa uns dies vaig acabar a @images_ai, un compte de Twitter on es comparteixen imatges generades per intel·ligència artificial a partir d'un text. Els resultats són del més peculiar.

Aquesta imatge no existeix

Generar imatges i fins i tot vídeos amb l'ajuda d'una intel·ligència artificial no és res nou i existeixen molts projectes que ja ho han posat a la pràctica. El cas més conegut segurament és This Person Does Not Exist, que genera imatges de persones que no existeixen. Els resultats són tan bons que molts bots i spammers fan servir aquestes imatges per crear perfils falsos a les xarxes socials.

Portant aquesta idea un pas més enllà, projectes com Generated Photos permeten fins i tot seleccionar certes característiques com el color de la pell i els cabells o l'expressió emocional.

Tractant-se d'Internet tampoc pot faltar This Cat Does Not Exist. En aquest cas el que es generen són imatges de gats en lloc de persones. I seguint amb personatges peluts This Fursona Does Not Exist genera furros també amb l'ajuda de la intel·ligència artificial.

D'aquest estil This Beach Does Not Exist és el que he descobert més recentment. Pot generar imatges de platges que no existeixen, tot i que els resultats són més modests i és fàcil detectar que no són platges reals. Es poden vora textures que no acaben de ser del tot realistes o fins i tot palmeres que semblen levitar al mig del no-res.

Generant imatges a partir de text

Tots aquests projectes generen imatges basant-se en models molt concrets com persones, gats o furros. Aquesta és la diferència més notable amb les generades a @images_ai, que ho fa a partir d'un text genèric i per tant pot generar tota mena d'imatges. Això si, de moment les imatges que genera són de tot menys realistes.

La comunitat darrera de @images_ai ha posat a disposició de qui ho vulgui un sistema per poder generar aquest tipus d'imatges sense tenir grans coneixements informàtics, i seguint les instruccions ens basta canviar uns quants paràmetres d'un formulari per començar a experimentar amb aquesta tecnologia.