Gemini i la Small Internet

Les darreres setmanes he estat explorant el món de Gemeni i descobrint un racó d'Internet que fins ara havia estat desconegut per mi.

Es podria dir que Gemini és una versió reduïda i minimalista de la WWW i és especialment interessant pels que fan servir el text com a principal medi d'expressió.

El projecte va començar a mitjans del 2019. Actualment compta ja amb unes 200.000 pàgines i continua cresquen de forma ràpida com a moviment de la Slow Internet, impulsat principalment per usuaris que s'oposen al omnipresent seguiment al que estan sotmesos a l'actual WWW monopolitzada per les Big Tech.

La intenció de Gemini no és substituir l'actual web sinó conviure amb ella creant un espai que els aficionats puguin mantenir i crear amb pocs recursos, al contrari de la web actual, on per exemple crear un navegador des de zero només és a l'abast de corporacions i empreses amb abundants recursos.

Alguns usuaris l'han definit com a una Internet més saludable pels humans.

Per navegar pel geminispace fa falta un navegador especial. En el meu cas he estat fent servir Lagrange, aquest navegador funciona de forma semblant als que fem servir normalment i únicament ens fa falta indicar-li l'adreça que volem visitar.

Aquí n'hi ha unes quantes per començar: